טיפים חשובים לרכישת ביטוח חיים
אז מה באמת צריך לדעת לפני שרוכשים ביטוח חיים? ראשית, כדאי לברר מה הם הצרכים והסטטוס של הלקוח? רווק או נשוי עם ילדים? שכיר או עצמאי? בעל נכס (בית) או פטור מכל חוב והלוואה? כל ההיבטים האלה יכולים לעזור בהליך רכישת ביטוח חיים. לשכירים כדאי לדעת כי ישנה אפשרות לנצל את ביטוח המנהלים במקום העבודה, לטובת רכישת ביטוח חיים. במסגרת ביטוח המנהלים (לא קרן פנסיה- שם יש קצבת שארים, כקצבה חודשית), ישנה אפשרות לרכוש כיסוי לביטוח חיים, מתוך ההפרשות לפנסיה (גמל) ועל חשבון המעסיק והעובד. מלבד לכך ישנה אפשרות להוריד לשכיר תשלום נוסף מעל ההפרשות ולשלם כיסויים כאובדן כושר עבודה, נכות ועוד. במקומות עבודה מסויימים ישנו מימון ע"ח המעסיק לכיסוי אובדן כושר עבודה- שווה לבדוק. חשוב לציין כי ביטוח חיים במסגרת ביטוח מנהלים, נמצא בבעלות המעסיק עד ליום סיום העבודה ושחרור הבעלות, ולכן אינו יכול לשמש את המבוטח כביטוח חיים למשכנתא. לאחר סיום העבודה כשכיר ישנה אפשרות להמשיך את ביטוח החיים באופן פרטי (ללא הצהרת בריאות), ככל אדם היכול לרכוש ביטוח חיים פרטי ולעשות בכיסוי כרצונו. בנוסף ובמסגרת רכישת ביטוח חיים וגמל, כלולים סעיפים של זיכוי וניכוי במס.
השפעת הססטוס האישי על התעריף
מכיוון שלכל אדם יש ערך, וודאי גם מספר קרובים ונכסים הכפופים לחובה כספית מסויימת (כמו בית המחייב ביטוח למשכנתא), מסתבר כי גם לרווקים כדאי לבטח את עצמם בביטוח חיים. בנוגע לאנשי משפחה, הרשות כמעט והופכת לחובה, כאשר ישנה אפשרות בה משפחה שלמה תקרוס לאחר לכתו של אחד ההורים במשפחה. את התשלומים לביטוח החיים ניתן לשלם בפרמיה קבועה או משתנה. מחיר הביטוח מושפע גם מהמצב הבריאותי, ולכן חשוב להצטרף לביטוח חיים בגיל צעיר. לפי הפרמטרים של תעריף ומצב בריאות ניתן להתאים את התכנית באופן אישי ללקוח, רווק או נשוי עם ילדים. שכיר או עצמאי.
זכויות בביטוח חייםראשית כדאי לדעת, כי הסכם לביטוח חיים מול חברת הביטוח אינו ניתן לביטול באופן חד-צדדי על ידי חברת הביטוח, למעט מצב בו הפוליסה אינה משולמת ועומדת לפני ביטול. בנוסף מומלץ לשמור על תוכניות ביטוח חיים ותיקות, כדי לשמור על התנאים הישנים ועל הצהרת הבריאות.
רונן סלע